به گزارش میراث آریا(chtn)؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان صبح امروز( 5 بهمن ماه)در گفتگوی تلویزیونی در شبکه خبر با اشاره بر آمار قابل توجه هنرمندان شناسایی شده صنایع دستی کشور گفت: این امار برای نخستین باردردومین مراسم تجلیل از صادرکنندگان صنایع دستی که 3 بهمن ماه برگزار شد اعلام شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. تاکنون 365 هزارهنرمند فعال صنایع دستی آماری است که تاکنون ثبت کرده ایم البته تعداد فعالین صنایع دستی چیزی بیش از دو برابرآمارهای فعلی در کشوررا به خود اختصاص می دهند. از این میان تاکنون توانسته ایم 365 هزار نفر را شناسایی کنیم. که امیدواریم تا پایان برنامه ششم یک میلیون نفر هنرمند شناسایی شده دست یابیم.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه قصد داریم که سایر افرادی را که در این حوزه فعالیت دارند شناسایی، ساماندهی و ثبت کنیم تا بتوانیم به این افراد نیز خدمت رسانی داشته باشیم.پیش بینی می کنیم که به همین میزان هنرمند ثبت شده ، فعالینی را هم داریم که ثبت و شناسایی نشده اند.
نامور مطلق در پاسخ به این پرسش که با ساماندهی فعالین قرار است چه کمکی به آنها شود یاد آور شد: خوشبختانه فعالیت های که در دو سال اخیر انجام شده باعث احیای صنایع دستی شده است. علاوه بر اینکه توانستیم این افراد را شناسایی کنیم که البته نخستین گام برای ساماندهی و شناسایی این افراد بود که پس از شناسایی تسهیلاتی را در اختیار آنها قرار داده شد.
وی تاکید کرد: تسهیلاتی که در دو سال گذشته از سوی سازمان به هنرمندان داده شده، بیش از اقدامات صورت گرفته در 10سال گذشته بوده است که از این بابت باید از همکارانمان در معاونت و نیز همکاران صندوق کارآفرینی امید نهایت تشکر را داشت.
معاون صنایع دستی سازمان در زمینه اهمیت ثبت شدن هنرمندان در سامانه صنایع دستی گفت: وقتی هنرمندان در سامانه به عنوان هنرمند مرتبط بامعاونت صنایع دستی ثبت می شوند و کارت دریافت می کنند به این واسطه می توانیم تسهیلاتی در اختیار این افراد قرار دهیم که در این راستا دردو سال گذشته نزدیک به بیش از یکصد میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان داده شده است.
وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر تسهیلات مهمترین خدماتی که هنرمندان نیاز دارند خدمات فروش است.ما متاسفانه در گذشته با انحلال سازمان صنایع دستی با انقطاع در زمینه تولید و فروش مواجه شدیم که خوشبختانه امروز با تلاش های صورت گرفته این فاصله بسیارکمتر شده است. در گذشته صدمات تا جایی پیش رفت که بسیاری از هنرمندان کشور به انبارداران صنایع دستی تبدیل شده بودند و اجناس شبه صنایع دستی قاچاق میدان فروش را در دست داشتند؛ و همچنین با وجود تحریم های ناعادلانه بخشی از بازارهای جهانی خود را نیز از دست داده بودیم. تولید انجام می شد اما خروجی و فروش مناسبی در کار نبود، اما امروز با تمهیدات صورت گرفته و با حرکت به سمت توسعه فروش و توسعه بازارها در داخل و خارج از کشوراین روند متوقف شده و شاهد رشد صنایع دستی هستیم.
وی با اشاره بر افزایش فروشگاه های مجازی صنایع دستی یاد آور شد: در دو سال و نیم گذشته تقریبا هیچ فروشگاه مجازی برای فروش صنایع دستی نداشتیم واما درحال حاضر می توانیم بگوییم که حداقل 170 فروشگاه مجازی داریم که به عرضه محصولات صنایع دستی داخلی می پردازند.در هر فروشگاه حداقل 5 نفر مشغول به کار می شوند که خود در ایجاد اشتغال و ارز آوری تاثیر گذار است همچنین هر فروشگاه مجازی 30 تا 40 هنرمند را تحت پوشش و همکاری خود دارد که از این طریق کالاهای این هنرمندان به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود،به این معنی که این اتفاق تضمین کننده فروش 30 تا 40 کار تولیدی است و اینها بسیار در به حرکت در آوردن چرخه تولید صنایع دستی و احیا آن به ما کمک می کند.
نامور مطلق با اشاره بر جایگاه خوب صنایع دستی ایران در دنیا گفت: خوشبختانه ما جزو 3 کشور برتر دنیا در حوزه صنایع دستی هستیم واین اتفاق به دلیل زحمات هنرمندان ماست که در کشور برای احیا و زنده نگه داشتن صنایع دستی تلاش می کنند.در سازمان های جهانی نیز اعلام شده است که ما با بیش از 300 رشته متنوع ترین صنایع دستی جهان را داریم و اکنون در تمامی این رشته ها به ویژه برخی رشته ها که در حال رکود بودند نیز فعالیت داریم.
وی با اشاره بر برگزاری نمایشگاه نساجی در موسسه فرهنگی اکو گفت: بسیار خوشحالم از اینکه بسیاری از هنرهای نساجی ما که در حال فراموشی بود امروز با همت جوانان به ویژه بانوان تحصیل کرده احیا شده است. ما علاوه بر اینکه متنوع ترین صنایع دستی را داریم بازهم به اذعان سازمان های جهانی تحصیل کرده ترین کشور جهان در حوزه صنایع دستی نیز هستیم.
وی با تاکید بر لزوم حضور دانشگاه ها و مراکز علمی کشور در به روز رسانی صنایع دستی تصریح کرد: باید از دانشگاه ها از بابت ایجاد دپارتمان های مرتبط با صنایع دستی تشکر کرد. در این زمینه ارتباطات بیشتری نیز با برخی از دانشگاه ها از جمله دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه الزهرا، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه اصفهان و نیز دانشگاه هنر اسلامی تبریز برای گسترش دپارتمان های صنایع دستی فراهم شده است.
معاون صنایع دستی سازمان افزود: اقدام دیگری که باید پس از ایجاد رشد در صنایع دستی صورت گیرد گفتمان سازی است اگر بتوانیم گفتمان سازی و فرهنگ سازی را در جامعه انجام دهیم تا مردم کالای داخلی و تولید داخلی صنایع دستی را خریداری کنند می توان به رشد صنایع دستی امیدوار بود، در کنار اینکه صنایع دستی اشتغال زا، برون گرا و اقتصادی است می تواند هویت ساز نیز باشد.
وی گفت: مهمترین کاری که در کمک به صنایع دستی می توان انجام داد باز پس گیری بازارهای فروش است و این امر جز با گفتمان سازی در جامعه و همکاری همه نهادها با یکدیگر امکان پذیر نیست. صنایع دستی جزو صنایع خلاق است و نباید به آن به عنوان یک کار برای گذران وقت پیشکسوتان نگاه کرد باید به صنایع دستی به عنوان یک صنعت خلاق، فرصت ساز و ارز آور نگاه کرد، صنایع دستی فرصتی برای توسعه خلاق در کشور است.این صنعت صنعت آینده بشری است.
نامورمطلق با تاکید بر این مطلب که امروز برای رشد در صنایع دستی نیازمند گفتمان سازی و همکاری همه سازمان ها و ارگان ها هستیم گفت: این آماری که از شناسایی 365 هنرمند در دست داریم با تعیین تکلیف بیمه هنرمندان و نیز تغییر نگاه به صنایع دستی امیدواریم در پایان برنامه ششم توسعه به یک میلیون نفر هنرمند برسد.
وی افزود: خوشبختانه اکنون بسیاری از ارگان ها و سازمان ها از جمله سازمان مدیریت از مدافعان توسعه و حمایت صنایع دستی هستند و در این زمینه سعی در حمایت از صنایع دستی دارند.
وی با اشاره بر لزوم کنترل مرزها برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور گفت: باید مبادی ورودی کشور بیش از پیش کنترل شود تا از ورود کالاهای قاچاق شبه صنایع دستی به کشور جلوگیری شود. در این صورت می توان صنایع دستی داخلی را به رشد و شکوفایی رساند.
نامور مطلق تاکید کرد: با توجه به اینکه کشور اکنون در شرایط خاصی قرار دارد، اگر در این شرایط \" زمان پساتحریم، اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه\" با یکدیگر توام شوند ما شاهد یک آینده موفق ودرخشان برای کشور به ویژه در صنایع دستی خواهیم بود، اگر این چند موضوع در قالب یک روح واحد عمل کنند به موفقیت و توسعه می انجامد. ما همچنین فعالیت هایمان را برای بازپس گیری بازارهای سنتی در خارج از کشور آغاز کرده ایم و در شرایط پساتحریم برای این اتفاق برنامه ریزی می کنیم.
وی در پایان سخنانش افزود: خوشبختانه در سفری که رئیس جمهور به فرانسه دارند پیشانی کشور ما صنایع دستی، سینما و هنر ماست که به این شکل به دنیا معرفی می شود که امیدواریم در این زمینه نیز شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
انتهای پیام/